Introductieworkshop babygebaren – 13 februari 2017

babygebaren

 

 

 

“Wat gaat er allemaal in dat hoofdje om?”

“Ik zie dat je iets duidelijk wilt maken, maar wat bedoel je nou?”

Deze vragen kunnen je als ouder behoorlijk bezig houden. Hoe waardevol zou het zijn als je kindje zich duidelijk zou kunnen maken nog voordat het kan praten! Met babygebaren leer je je kindje al begrijpen voordat het kan praten!

Hoewel een kind pas rond een jaar of anderhalf begint met praten is het cognitief al veel eerder in staat om te communiceren. Door je baby gebaren aan te leren, kun je deze periode overbruggen. Je kunt al met je kind communiceren voordat het fysiek in staat is om te praten!

Een kind wil graag met je delen wat het beleeft en nodig heeft. Met babygebaren geef je het een manier om dit uit zichzelf te doen, zonder dat jij hoeft in te vullen waar het kind naar zou kunnen wijzen of wat het zou kunnen willen. En omdat je kind met gebaren zelf een gesprek met jou kan starten, krijg je een inkijkje in de belevingswereld en de belangstelling van je kind.

Op maandag 13 februari om 20.00 uur is er een kennismakingsworkshop van Beidehandjes Gebaren, hierin leer je wat babygebaren inhoudt, hoe je het toe kunt passen en de eerste 12 gebaren. De workshop duurt ongeveer een uur(kan wat uitlopen),kost € 15,- en je partner mag zelfs gratis mee! Aanmelden kan via frederique@mamaenco.nl

locatie:

Praktijk Kinderfysiotherapie

Vogelenzanglaan 3a, Breda

 

“Tijdens mijn werk als kinderfysiotherapeut werk ik vaak met Babygebaren, zowel bij kinderen met gehoorproblemen als bij kinderen die dat niet hebben. Ik zie daarbij verrassende resultaten. Door het gebruik van gebaren kunnen kindjes eerder aangeven wat ze willen, waardoor er minder frustratie is. Zelf word je je meer bewust van signalen die je kindje afgeeft waardoor de communicatie tussen jullie alleen maar verbetert.”

Frederique (kinderfysiotherapeut en eigenaresse Mama & Co)