Zwanger & Fit

 

Blijven sporten tijdens je zwangerschap? Dat kan! De cursus Zwanger&Fit is een actieve en sportieve cursus voor een fitte en energieke zwangerschap. waaraan iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. Er is aandacht voor eventuele klachten zodat je verantwoord kan blijven sporten. 

Blijf verantwoordt  sporten door de workouts bestaande uit aerobics, circuit-training, steps, en spierversterkende opdrachten. In het voorjaar en zomer zijn er naast de binnen trainingen ook outdoor trainingen bootcamp. Naast het primair sportieve karakter van de workouts is er ook aandacht voor een goede voorbereiding op de bevalling. Een extra cursus is dus niet nodig.

Wist je dat:

* De cursus door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk wordt vergoed
* Je een proefles kunt meedoen om te ervaren of deze cursus is wat je zoekt.

*Er twee locaties zijn. 1 in Breda zuid en 1 in de Belcrum, deze locatie is ook goed bereikbaar voor de zwangeren uit de Haagse Beemden ,Breda -Noord , Waterdonken, Prinsenbeek en Teteringen

* Je ook 2x per week kan komen sporten (mits er plek is) , dit kost niets extra’s.

Ik wil graag eerst een gratis proefles


Meer informatie nodig?

Wat heb ik aan de cursus Zwanger&Fit?
De laatste jaren zijn het inzicht over trainen tijdens en na de zwangerschap en de daarbij behorende oefeningen sterk veranderd! Ervaring leert inmiddels dat dames die tijdens de zwangerschap op een verantwoorde wijze een sport blijven beoefenen, zich tijdens en na de bevalling fitter voelen en fysiek sterker zijn en na de bevalling sneller herstellen.

Wanneer kan ik starten?
Zodra jij er klaar voor bent om te starten met sporten kan je je aanmelden voor de Zwanger&Fit cursus. Sommigen starten al bij 12 weken en anderen starten wat later in de zwangerschap met de cursus . Het is dus geheel aan jou!  Je kan blijven sporten tot het laatste moment zoals de meeste vrouwen doen.

Hoe ziet een les Zwanger&Fit eruit?
De les wordt altijd gestart met een warming-up. Tijdens de les worden spierversterkende oefeningen gedaan evenals oefeningen om je conditie op pijl te brengen en te houden. Alle oefeningen hebben als doel jou tijdens je zwangerschap fit en energiek te houden en er is veel aandacht voor je “core” en bekken stabiliteit. Dit is erg belangrijk tijdens en na je zwangerschap.

Tevens wordt in iedere les, d.m.v thema’s, aandacht gegeven aan de bevalling, zodat je goed voorbereid bent en een beetje weet wat je te wachten staat. Een aanvullende cursus is dus niet nodig. Er is ook aandacht voor de periode na de bevalling.

Waar sporten we?
In de wintermaanden sporten we heerlijk binnen. In het voorjaar en de zomer zoeken we de buitenlucht op en doen we wanneer het kan een outdoor workout. Dit is afhankelijk van het thema en het weer.

Moet ik eerder gesport hebben?
Om deel te nemen aan de cursus Zwanger&Fit hoef je geen sportief verleden te hebben, iedereen kan dus meedoen. De intensiviteit van de oefeningen bepaal je zelf, jij bent degene die goed voelt wat jouw lichaam aan kan. De cursus is dus geschikt voor ieder sportniveau en is daarmee geschikt voor alle vrouwen, getraind of ongetraind en ongeacht sportachtergrond of conditie.

Overtuigd? Schrijf je dat nu in voor de cursus Zwanger&Fit!