Babymassage

Babymassage is een heel bijzondere manier om contact te maken met je kindje. Een baby wordt in de baarmoeder 9 maanden bijna ononderbroken gewiegd. Door je baby rustig en op de juiste manier te masseren wordt een hormoon geproduceerd dat een rol speelt bij gevoelens van tederheid en verbondenheid. Tijdens de massage wordt het huidje, dat eerder waarneemt dan alle andere zintuigen, bij elke beweging van de moeder aangeraakt, gestreeld en geprikkeld.Hoe werkt het?

Voor baby’s is de overgang van de warme, veilige baarmoeder naar onze grote mensen wereld een enorme verandering. Je kindje, krijgt ineens allerlei nieuwe indrukken zoals hard geluid, hitte en kou, fel licht, honger en beweging. Massage kalmeert en stimuleert de spijsvertering en werkt tegen krampjes en is een heerlijk rustmomentje voor jou en jouw kindje. Daarnaast kan de massage ook functioneel zijn. Slaapt je baby slecht? Overstrekt hij veel of huilt het veel? Tijdens de cursus babymassage worden oefeningen aangedragen waarmee je ook thuis aan de slag kan.

De huid van de baby blijft het belangrijkste communicatiemiddel. Warmte, aanraking, lichamelijk contact, vastgehouden en gewiegd worden, zijn voor je baby heel belangrijk. Bij behoefte aan dit non-verbale contact is babymassage een goed en leuk hulpmiddel.

Gunstige effecten van babymassage
• Baby’s die veel huilen worden rustiger
• Vermindering van darmkrampjes
• Ontspanning bij overstrekkende baby’s
• Bevordering van het hechtingsproces
• Stimuleren van motorische-, emotionele- en geestelijke ontwikkeling.

Hoe ziet een les babymassage eruit?
Tijdens de cursus leer je rustige, ritmische handgrepen voor een totale lichaamsmassage voor je baby. Baby’s worden rustiger en slapen regelmatiger. Door het strelen versterk je het gevoel van geborgenheid en vertrouwen. Ook voor jou is het een moment om tot rust te komen en op een andere manier onverdeelde aandacht aan je kind te geven. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van ongeveer 1,5 uur. Het is inclusief koffie/thee en babyolie.

Voor de cursus neem je zelf een handdoek en/of omslagdoek mee. En uiteraard luiers en eventueel voeding voor je baby. Ook is het prettig voor je baby als je makkelijk zittende kleding aandoet.

Mama aan het woord

“Naast de cursus Zwanger&Fit en Ont-Zwanger&Fit heb ik met mijn man ook de cursus Babymassage gevolgd bij Mama&Co. We hebben er nog steeds veel plezier van. Het was heerlijk voor Willem en ook bij krampjes komt het nog steeds goed van pas. Sanne – Mama van Willem”