Baby & Fit

Baby & Fit is een leuke manier van sporten voor mama’s samen met hun kindje. Alle oefeningen doe je samen met je kindje en zijn gericht op het opbouwen van je conditie en het versterken van je spieren. Met name de romp en bekkenbodem verdienen na een zwangerschap extra aandacht. Daarnaast is er ook aandacht voor het stimuleren van de motoriek van je kindje. Extra voordelen van de cursus Baby & Fit is dat je geen oppas hoeft te regelen, want je neemt je baby gewoon mee. Het is ook mogelijk om tijdens de cursus je baby te voeden of te verschonen.

Hoe werkt het?
Je kan starten rond de 10 weken na de bevalling. Iedereen kan deelnemen aan de cursus, ongeacht of je voor/tijdens je zwangerschap hebt gesport, je sport op je eigen niveau. De cursus Baby&Fit bestaat uit 5 bijeenkomsten van 45 minuten.

Hoe ziet een les Baby&Fit eruit?
Tijdens de les worden spierversterkende oefeningen voor het gehele lichaam gedaan. Ook krijgen de buikspieren aandacht en doen we oefeningen om de conditie op pijl te brengen en te houden. Alle oefeningen doe je op een speelse manier met jouw baby. De ene oefening gebruiken we de baby als gewicht, de andere oefening ligt de baby op het matje en doe jij pushups. Omdat jouw baby in de loop van de weken natuurlijk gewoon groeit, groeit het gewicht waarmee je traint natuurlijk ook!

Eigen niveau, dus eigen tempo
Ook bij de cursus Baby&Fit sport je op jouw eigen niveau. Het is belangrijk dat je luistert naar je eigen lichaam en niets forceert. De intensiviteit van de oefeningen bepaal je dus zelf. En moet je tijdens de les verschonen of is er een andere reden waarom je even uit de oefening moet stappen dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Mama aan het woord

“Wat een bijzondere ervaring om samen met mijn kindje te sporten, had ik dit maar geweten toen ik bevallen was van mijn 1e kindje. Even niet bezig zijn met voedingen en luiers maar met mijn eigen lijf, en zij hielp mij daarbij! – Letty mama van Noor”